Välkommen till friluftsgården Hellasgården - själva porten till naturreservatet!

rullskidor-tjej-440

Lär dig åka rullskidor - kurser för nybörjare och erfarna

(20180816) Kurser för nybörjare och erfarna. Start 4 respektive 6 september. Läs mer och anmäl dig här! 

 

hellasloppet-206-440

Två terränglopp som vi rekommenderar - i mörker och i dagsljus

(20180815) Sugen att testa pannlampan i höstmörkret kring Hellasgården? Anmäl dig till Amazing Night Trail den 12 september. Vi rekommenderar även klassiska Hellasloppet den 13 oktober. 

hellasgarden-sommmar-2018-440-anmol

I väntan på dig. Foto: Anmol Bhullar

20-tal utomhusaktivteter för augusti

(20180813) Här kan du bland mycket annat spela brännbollkubb, ta del av några av Sveriges finaste motionsspårpaddlasimmabada bastuorienteravandra, spela fotbollsgolf, spela bangolf och förstås njuta av vår hemmagjorda nice-cream gjord på enbart frukt och spännande och nyttiga raw-bakelser och friskande smoothies i raw-caféet. Vi finns här för dig - hela sommaren. Se gärna vår inspirationsfilm här. Välkommen!

 

Totalt-eldningsforbud-440

Södertörns brandförsvarsförbund behöver all hjälp de kan få. 

Totalt eldningsförbud - gör vad du kan för att underlätta för hjältarna!

(20180723) Trots totalt eldningsförbud från 10 juli får Södertörns brandförsvarsförbund dagligen flera samtal om att det grillas och eldas i skog och mark. Nu har förbundet tagit fram information om eldningsförbud på flera språk

 

bangolf-blommor-440

Golf x 2

(20180712) Vår bangolf helrenoverades förra sommaren och har fått många och goda omdömen.  Vår naturnära fotbollsgolf fortsätter att vara en favorit för kompisgänget, familjen och föreningen. Även företag hittar till den. 

 

rawcafe-smakprov-440

Missa inte ett besök i vårt rawcafé

(20180705) Glass gjord på enbart fryst frukt, egentillverkade smoothies och rawbakelser, allt med nästan uteslutande ekologiska basvarar, och alltid helt utan tillsatser. Läs mer om vårt rawcafé som ligger mitt emot bastun/motionscentralen. 

 

konferens-trana-springa

Motionsspåren vid Hellasgården utsedda till några av de bästa i Sverige

Natur, framkomlighet, variation och ett stort utbud vid anläggningen bidrog till att Hellasgårdens motionsspår kom på elfte plats efter att spår i landets 290 kommuner testats. Läs nyhetsartikel i Mitti.se, eller gå direkt till undersökningen.

 

Ta med dig företaget till oss!

Se våra förslag på konferenspaket med olika aktiviteter!

 

Lär dig åka rullskidor!

Vasaloppet nästa! Lär dig rätt från början, vi tar hjälp av Axel Mattson.  Läs mer här!

 

Filmen-om-Hellasgarden-440

En sommarfilm om Hellasgården!

Se filmen här!

 

Källsortering, certifierad vindkraft, bergvärme och ekologiskt kaffe!

Att vårda naturen är en självklarhet för oss som arbetar på Hellasgården. På motionsanläggningen, STF-boendet och konferensverksamheten med Sjöcaféet och gymmet har vi under 2016 övergått till källsortering, sedan tidigare har vi ett elavtal med certifierad vindkraft, och vattnet värms upp med bergvärme. Därtill strävar vi efter ett ekologiskt sortiment, som exempelvis det goda kaffet. Vårt mål är att så snart som möjligt klimatkompensera verksamheten fullt ut.

 

En mötesplats för företag, föreningar och familjer

Hellasgården är en populär och naturskön mötesplats för företag, föreningar och familjer.

Ett brett utbud gör Hellasgården till en fantastisk plattform för evenemang som kick off, kurser, läger, tävlingar och högtidsdagar. Och framför allt: Hit kommer privatpersoner och familjer för att njuta av naturen, motionera och koppla av.

Med bara 15 minuters resväg från Slussen är Hellasgården den självklara porten till ett av Sveriges finaste naturreservat. Här kan du även övernatta, vår stugverksamhet är numera en del av Svenska Turistföreningens utbud av vandrarhem.grill-hellas-440

Grillen igång varje lördag och söndag mellan 12 och 15

För tillfället kan vi rekommendera alla härliga sommaraktiviteter som sköna promenader, bastu och bad, fotbollsgolf, bangolf, paddling, gym, löpning, kafé- och restaurangbesök och orientering med veckans bana.

Handla korv och hamburgare i vårt kafé nere vid sjön eller grilla det du själv har med dig, dock mot en avgift på 40 kr/sällskap!

 

TV4-bastubad-440

Bastubad minskar risk för hjärt- och kärlsjukdomar.

Se TV4:s inslag från Hellasgården. (Du bör dock inte hoppa i vattnet som TV:s reporter, bättre att gå i vattnet via badstegen, så att kroppen får chans att anpassa sig!)

 

Ge bort ett presentkort på valfri aktivitet!

Hellasgarden-present-400

Läs mer här!