Välkommen till friluftsgården Hellasgården - själva porten till naturreservatet!

2.jpgHemsida

Landa i dig själv - unna dig ett höstretreat hos oss!

Hösten kliver in med stormsteg och tar med sig regn och rusk.

Men med hösten kommer även mys, vackra färger och tid för att landa i sig själv. Under hösten har du möjlighet att gå på två olika yoga- och meditationsretreat på Hellasgården. Ett halvdagsretreat den 22 oktober och ett tredagarsretreat den 3-5 november.

En fantastisk hösthelg står för dörren...

(20171013) Och vi väntar på dig med bastu och kallbad, veckans orienteringsbanabangolf, paddling, fotbollsgolf och så klart bara möjligheten att hänga här, i friska luften. Har du inte tid att komma ut i helgen så ta med dig chefen och kollegorna i veckan - se våra förslag på företagspaket här!

 

irina-amazing-2017-440

 

Motionsspåren vid Hellasgården utsedda till några av de bästa i Sverigel

(20170616) Natur, framkomlighet, variation och ett stort utbud vid anläggningen bidrog till att Hellasgårdens motionsspår kom på elfte plats efter att spår i landets 290 kommuner testats. Läs nyhetsartikel i Mitti.se, eller gå direkt till undersökningen.

 

bangolf-invigd-440

"Nya" bangolfen invigd och kommentarerna hittills mycket positiva

(20170622) Minigolfen är ett av de populäraste och mest sociala sällskapsspelen vid Hellasgården, under gårdagens premiärspel fick vi ta emot många fina kommentarer, vilket vi tackar för! Hinner du inte hit med kompisen, familjen eller förening under sommaren så kom hit efter sommaren med dina kollegor. Se våra företagspaket där vi varvar aktiviteter med traditionella möten! Här kan du se ett klipp från bangolfen.

 

 

hellas-paddla-440

Upplev Hellasgården från sjösidan...

(20170922) Aktivitet för säsong. Just nu kan vi bland mycket annat annat rekommendera en tur med någon av våra nya kanadensare

 

 

 

Filmen-om-Hellasgarden-440

Längtar du tillbaka till sommaren... Se filmen om Hellasgården!

Se filmen här!

 

Källsortering, certifierad vindkraft, bergvärme och ekologiskt kaffe!

Att vårda naturen är en självklarhet för oss som arbetar på Hellasgården. På motionsanläggningen, STF-boendet och konferensverksamheten med Sjöcaféet och gymmet har vi under 2016 övergått till källsortering, sedan tidigare har vi ett elavtal med certifierad vindkraft, och vattnet värms upp med bergvärme. Därtill strävar vi efter ett ekologiskt sortiment, som exempelvis det goda kaffet. Vårt mål är att så snart som möjligt klimatkompensera verksamheten fullt ut.

 

En mötesplats för företag, föreningar och familjer

Hellasgården är en populär och naturskön mötesplats för företag, föreningar och familjer.

Ett brett utbud gör Hellasgården till en fantastisk plattform för evenemang som kick off, kurser, läger, tävlingar och högtidsdagar. Och framför allt: Hit kommer privatpersoner och familjer för att njuta av naturen, motionera och koppla av.

Med bara 15 minuters resväg från Slussen är Hellasgården den självklara porten till ett av Sveriges finaste naturreservat. Här kan du även övernatta, vår stugverksamhet är numera en del av Svenska Turistföreningens utbud av vandrarhem.grill-hellas-440

Grillen igång varje lördag och söndag mellan 12 och 15

För tillfället kan vi rekommendera alla härliga sommaraktiviteter som sköna promenader, bastu och bad, fotbollsgolf, bangolf, paddling, gym, löpning, kafé- och restaurangbesök och orientering med veckans bana.

Handla korv och hamburgare i vårt kafé nere vid sjön eller grilla det du själv har med dig, dock mot en avgift på 40 kr/sällskap!

 

TV4-bastubad-440

Bastubad minskar risk för hjärt- och kärlsjukdomar.

Se TV4:s inslag från Hellasgården. (Du bör dock inte hoppa i vattnet som TV:s reporter, bättre att gå i vattnet via badstegen, så att kroppen får chans att anpassa sig!)

 

Ge bort ett presentkort på valfri aktivitet!

Hellasgarden-present-400

Läs mer här!