Veckans orienteringsbana med reflexer

(20171018) Träna nattorientering och vänj dig vid pannlampan! Reflexer vid kontrollpunkterna på veckans orienteringsbana. Läs mer om orientering här. 

Grön ärtsoppa med kokosmjölk

(20171016) Idag serverar vi grön ärtsoppa med kokosmjölk i sjöcaféet! Fri från animaliska produkter. Välkommen.

Hemlagad soppa i sjöcaféet!

(20171009) Idag serverar vi sötpotatissoppa med kokosmjölk och lime i sjöcaféet. Välkommen! 

  

soppahemsida

Med hösten kommer tid för att landa i sig själv.

(20171006) Hösten kliver in med stormsteg och tar med sig regn och rusk.

 

Läs mer...

Veckans orienteringsbana rundar Hammarbybacken

(20171002) Veckans orienteringsbana bjuder på vägvalsalternativ, och når bortom Hammarbybacken. Läs mer om orientering vid Hellasgården här.

Vattentemperaturen ligger nu på 11 grader!

(20170929) Vattentemperaturen ligger nu på 11 grader och börjar gå åt rätt håll för våra ivriga kallbadare.

 

Läs mer...

Minigolfen och fotbollsgolfen fortfarande fina!

(20170908) Fotbollsgolfen och minigolfen är fortfarande fina och öppna för säsongen. Välkommen ut för en runda med familjen, vännerna eller kollegorna! 

Trafiken går inte som vanligt nästa söndag!

(20170903) Nästa söndag, den 10/9, är det dags för cykelloppet Velothon. Liksom förra året så kommer det att påverka trafiken vissa tider och vägar kommer att vara avstängda. För att se exakt vilka vägar och tider, klicka här. 

Lär dig crawl - kursstart 15 september

(20170929) Under en kunnig simmares ledning har du chansen att lära dig crawl. 

Läs mer...

Yogan startar idag!

(20170828) Idag börjar yogan igen efter sommaruppehållet. Måndagar och onsdagar kl 18. Kom i god tid så du säkert får en plats! 

 

Det är även två lika yogaretreat under hösten, läs mer om dom här. 

Löpargrupp startar onsdag 20 september

(20170827) Bli en bättre löpare och lär dig springa på alla underlag, även rakt ut i reservatet. Fem onsdagkvällar med start 20 september. 

 

Läs mer...

Naturparkour på söndag!

(20170825) Nu på söndag mellan 11-15 kan du prova på parkour i Hellasgården! Du kan välja mellan fri träning och olika aktiviteter. Det kommer finnas ledare på plats för att svara på dina frågor och fika kommer att bjudas på. Läs mer här

Veckans bana - med pedagogiska och utmanande moment

(20170822) Veckans kortare och enklare orienteringsbana ger dig chansen att träna kompasskurs mot uppfångande föremål, och att lära dig följa höjdformationer. Läs mer om orientering vid Hellasgården.

Två yogaretreat under hösten!

(20170815) Bevara sommarkänslan med ett stilla retreat i september. Lägg fokus på ditt välbefinnande och njut av breathwalk i naturen och meditation. Läs mer och anmäl dig här! 

När mörkret och kylan smyger sig på kan du unna dig ett 3 dagars retreat med yoga, meditation och mindfulness genom olika tekniker. Vegansk mat och övernattning är inkluderat! Läs mer om eventet och anmäl dig här.

 

Sensommar och höst - perfekt för utomhusaktiviteter!

(20170813) Perfekt läge att besöka oss för någon av våra många aktiviteter. Fotbollsgolf är en gruppaktivitet som passar till allt, kalaset, svensexan, tillsammans med företaget eller bara för att göra något kul med en vän. 

Vi har även minigolf, kanadensare, boule, kubb och brännboll bl.a! Välkomna.

Veckans orienteringsbana i slingor runt Ulvsjön

(20170807) Öva grov- och finorientering på den kortare och enklare banan och testa backig och tekniskt utmanande svart bana i slingor runt Ulvsjön. Läs mer här!

20 grader i vattnet!

(20170731) Nu är det 20 grader i vattnet i Källtorpssjön. Perfekt för att njuta av ett dopp i samband bastu och sol. 

Vi har öppet i rawcaféet på vardagar i två veckor till, från och med lördag 12 augusti så har vi öppet endast helger augusti ut. Passa på innan det blir försent! 

Många skäl att komma ut i naturen!

(20170728) Plocka blåbär, försök klara veckans orienteringsbana, ge dig ut på Naturpasset eller Friska Nacka, gå en runda på vår natursköna fotbollsgolf eller en simtur eller paddlingstur i Källtorpssjön... Välkommen!

Unna dig ett retreat i september!

(20170717) Unna dig ett retreat den 9 september med breathwalk och meditation. Perfekt för att bevara semesterkänslan lite längre och njuta av en stillsam lördag med fokus på dig själv och ditt välmående.

Du kan läsa mer om retreatet och hur man anmäler sig här.

Rädda unik myrmark - stoppa bygget av en tredje Nackamast!

(20170714) Nacka kommun har långtgående planer på att uppföra en tredje Nackamast mitt i den unika myrmarken öster om de två befintliga masterna. Gör din röst hörd med ett mejl senast 4 augusti och försvara en utsatt del av en unik grön kil av riksintresse.

Läs mer...