Två yogaretreat under hösten!

(20170815) Bevara sommarkänslan med ett stilla retreat i september. Lägg fokus på ditt välbefinnande och njut av breathwalk i naturen och meditation. Läs mer och anmäl dig här! 

När mörkret och kylan smyger sig på kan du unna dig ett 3 dagars retreat med yoga, meditation och mindfulness genom olika tekniker. Vegansk mat och övernattning är inkluderat! Läs mer om eventet och anmäl dig här.

 

Sensommar och höst - perfekt för utomhusaktiviteter!

(20170813) Perfekt läge att besöka oss för någon av våra många aktiviteter. Fotbollsgolf är en gruppaktivitet som passar till allt, kalaset, svensexan, tillsammans med företaget eller bara för att göra något kul med en vän. 

Vi har även minigolf, kanadensare, boule, kubb och brännboll bl.a! Välkomna.

Veckans orienteringsbana i slingor runt Ulvsjön

(20170807) Öva grov- och finorientering på den kortare och enklare banan och testa backig och tekniskt utmanande svart bana i slingor runt Ulvsjön. Läs mer här!

20 grader i vattnet!

(20170731) Nu är det 20 grader i vattnet i Källtorpssjön. Perfekt för att njuta av ett dopp i samband bastu och sol. 

Vi har öppet i rawcaféet på vardagar i två veckor till, från och med lördag 12 augusti så har vi öppet endast helger augusti ut. Passa på innan det blir försent! 

Många skäl att komma ut i naturen!

(20170728) Plocka blåbär, försök klara veckans orienteringsbana, ge dig ut på Naturpasset eller Friska Nacka, gå en runda på vår natursköna fotbollsgolf eller en simtur eller paddlingstur i Källtorpssjön... Välkommen!

Unna dig ett retreat i september!

(20170717) Unna dig ett retreat den 9 september med breathwalk och meditation. Perfekt för att bevara semesterkänslan lite längre och njuta av en stillsam lördag med fokus på dig själv och ditt välmående.

Du kan läsa mer om retreatet och hur man anmäler sig här.

Rädda unik myrmark - stoppa bygget av en tredje Nackamast!

(20170714) Nacka kommun har långtgående planer på att uppföra en tredje Nackamast mitt i den unika myrmarken öster om de två befintliga masterna. Gör din röst hörd med ett mejl senast 4 augusti och försvara en utsatt del av en unik grön kil av riksintresse.

Läs mer...

Fotbollsgolfbanan är nyklippt och fin!

(20170708) Välkomna ut för en runda fotbollsgolf på våran nyklippta och jättefina bana! Och om ni inte testat minigolfbanan än för säsongen så är den nyrenoverad och redo för att bli spelad på.

Rawcaféet håller öppet varje dag 11-16 där vi serverar ekologiska smoothies, nice cream och olika rawbakverk som vi tillagar själva. Trevlig helg! 

Kaninhoppning vid Hellasgården 30 juli

(20170704) Kaninhoppartävling vid Hellasgården 30 juli. I samband med Stockholm Pride-veckan arrangerar 08 KaninhopparTeam från Älta en färgstark tävling där samtliga cupintänkter går till RFSL Ungdom.

 

Läs mer...

Lär dig crawl - kursstart 20 juli

(20170727) Under en kunnig simmares ledning har du chansen att lära dig crawl. 

Läs mer...

Veckans orienteringsbana besöker udden på andra sidan sjön...

(20170627) Veckans orienteringsbana ännu en gång i det fina området nordost om masterna. Enklare banan mellanlandar på udden på Kältorpssjöns norra strand. Vi har även Naturpasset och Friska Nacka. Läs mer om orientering här!

Trevlig midsommar önskar Hellasgårdens personal!

(20170624) Vi hoppas att ni fått en trevlig midsommarafton och fortsätter att ha en fin midsommarhelg!

Läs mer...

Snabba och uthålliga pensionärer först på nya bangolfen!

(20170621) Två erfarna och välmeriterade maratonlöpare var först ut när "nya" bangolfen invigdes. Ivar Moline och Ulf Johansson har sprungit 47 respektive 77 maraton och på tider som skulle räckt till att bli svensk mästare i år. Här berättar de om nya banorna och hur man gör för att bli så snabb och uthållig som löpare. 

Läs mer...

Irina segrade i Amazing Trail

(20170621) Irina Nyberg segrade i damklassen i ännu en lyckad upplaga av Amazing Trail vid Hellasgården. Se resultat och läs mer om loppet på arrangörens hemsida!

Hellasgårdens motionsspår bland de bästa i Sverige

(20170616) Natur, framkomlighet, variation och ett stort utbud vid anläggningen bidrog till att Hellasgårdens motionsspår kom på elfte plats efter att spår i landets 290 kommuner testats. Läs nyhetsartikel i Mitti.se.

Veckans bana med klassiska stiftklämmor och gps-tjänsten Livelox

(20170613) Den enklare varianten av veckans bana går denna gång bort mot Sicklasjön nordost om Hästhagen. Kontrollerna har denna gång klassiska stiftklämmor. Som alltid finns våra orienteringsbanor i gps-tjänsten Livelox. Hos oss kan du även köpa Naturpasset och Friska Nacka. Läs mer här!

Nyklippt fotbollsgolfbana och nice cream!

(20170602) Fotbollsgolfbanan är nyklippt och mycket fin - välkomna ut för en runda! Sommarcaféet håller också öppet och serverar nice cream (Glass gjord på enbart fryst frukt!), smoothies och snickerskaka som är fri från socker och annat onödigt. 

Björnturen - en vandring med vilopaus hos oss!

(20170524) Den 10 – 11 juni är det återigen dags för Björnturen, ett uppskattat vandringsevent. Under två dagar vandrar du tillsammans med andra natur- och friluftsintresserade i vacker sörmländsk natur med övernattning intill Hellasgården. Läs mer och anmäl dig här!

Orienteringsbana runt sjön med fina utsiktsplatser!

(20170519) Veckans orienteringsbana går i en slinga runt Källtorpssjön, som gjord för motionären, vandringen med barnen eller den äventyrliga promenaden. Som vanligt även en mycket svår och krävande banvariant! Läs mer här!

Idag hemlagad tomatsoppa med sötpotatis och chili!

(20170515) Idag serverar vi hemlagad tomatsoppa med sötpotatis och chili i sjöcaféet som även är fri från animaliska produkter! Välkomna in för en varm skål soppa i det dystra maj vädret.