Rädda unik myrmark - stoppa bygget av en tredje Nackamast!

 

(20170714) Nacka kommun har långtgående planer på att uppföra en tredje Nackamast mitt i den unika myrmarken öster om de två befintliga masterna. Gör din röst hörd med ett mejl senast 4 augusti och försvara en utsatt del av en unik grön kil av riksintresse.

 

Mitt i pågående semestertider har Nacka kommun kungjort (11 juli) långtgående planer på att uppföra en tredje Nackamast, 212 meter hög, mitt i en på många sätt unik myrmark. 

 

Att det finns en unik stadsnära stor grön kil, den vi idag kallar för Nackareservatet, är inte en tillfällighet. Genom åren har flera personer, föreningar och organisationer tagit strid för att bevara den. Nu är det dags för dig och mig att göra detsamma!

 

Mer information om masten på Nacka miljöråds sida

 

Dina synpunkter kan du skicka med e-post till  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  senast 4 augusti, ange diarienummer B2017-000646.

 

Jag hoppas, både som naturintresserad privatperson och som arrendator av verksamheten här på Hellasgårdens frilufts- och motionsanläggning med STF-boende och aktiviteter för enskilda, familjer, skolor, föreningar och företag, att Nacka kommun besinnar sig och återkallar planerna.

 

Självklart har jag skickat ett mejl till kommunen och sagt vad jag tycker.

 

Gör det du också!

 

Mikael Nyberg, arrendator Hellasgårdens frilufts- och motionsanläggning med STF-boende och konferensverksamhet

070-787 58 53